keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Pelejä päivisin ja öisin

IMG_0517.jpg

Vanhemmat ovat jo töissä tällä viikolla. Jarkko on sukuloimassa toisessa kaupungissa. Veli ja minä lomailemme, nukumme joka aamu pitempään ja valvomme joka yö myöhempään. Aloitimme viime viikolla Game of Thrones -maratonin: olemme katsoneet kaikki vanhat kaudet ja uudet jaksot ovat vielä kesken. Tämä tapahtuu myöhään yöllä, koska sarja on vanhempiemme mielestä jotain todella tylsää - minusta se taas on valtavan kiehtova. Linnoittaudumme siis olohuoneeseen, kietoudumme täkkeihin, syömme joulusuklaita ja kerrosvoileipiä erilaisilla täytteillä ja uppodumme Westerosin valtaistuinpelien maailmaan.

Päivisin pelaamme vanhaa kunnon Monopolia naapurin Pennin kanssa. Tämä on pitkä perinne. Meillä on ihan omat säännöt - mm. lainaa saa pankista rajattomasti - niinpä kukaan ei päädy konkurssiin, vaan peli jatkuu suunnilleen ikuisuuksiin. Veli voittaa joka päivä - joudumme käyttämään punaisia legopalikoita, kun häneltä loppuvat jo hotellit kesken. Penni-paralla puolestaan on suunnilleen miljoona velkaa, ja hän yrittää aina viimeisenä keinonaan myydä Korkeavuorenkatua. Nauramme lopulta jokainen katketaksemme ja jokseenkin hysteerisesti kaikelle ja mille tahansa.  

Anu on houkutellut minut muutamana iltapäivänä ulos. Olisi ihanaa potkukelkkailla, mutta lunta ei ole tarpeeksi. Käymme sen sijaan pitkillä kävelyretkillä ja juttelemme. Kerrostalojen kohdalla yritämme löytää ehjää bingoriviä ikkunoiden joulukyntteliköistä.

Suloista tämä joululomailu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ja näkemiin

  Lopetan Mansikkapelloilla ikuisesti -blogini kirjoittamisen.  Aloitin kirjoittamisen vuonna 2014, yli seitsemän vuotta sitten Vuodatus-alu...