Mitä hän ajattelee minusta?

 


Juttelimme viikonloppusuunnitelmista treenien jälkeen. Kerroin olevani perjantaina yövuorossa ja heitin: "Tulkaa moikkaamaan viideltä aamulla, se on yön väsyttävin hetki." 

Viideltä työkaverini huikkasi: "Siellä on joku kävelijä." Menin katsomaan, ja se oli hän, Eero. Hän käveli lähemmäs pitkänä ja hurmaavana, viluisena ja hymyillen, lunta tummassa tukassaan. Oli yön hiljaisin, pysähtynein tunti; kaikki tuntui vähän epätodelliselta, ihmeelliseltä. Olin häkeltyneen ujo ja excited enkä voinut lakata hymyilemästä. Juttelimme puolisen tuntia tai en tiedä - sata vuotta - aika oli menettänyt merkityksensä hassussa päässäni. Käteni tärisivät, kun tarjosin hänelle kahvia. 

Olin tullut töihin pyörällä, joka oli yön aikana hautautunut ensilumen alle. Eero lupasi kohteliaasti ottaa sekä pyörän että minut kyytiin ja ajoi minut kotiin kuudelta. En tiedä, mitä olisin sanonut, mitä olisin uskaltanut sanoa. Veli oli kotona ja nukkui, joten en oikein voinut kutsua sisäänkään. Lopulta vain kiitin kyydistä, ja Eero hyvästeli minut hyvin kohteliaan kaverillisesti. 

Se oli ensimmäinen kerta, kun en nukahtanut välittömästi yövuoron jälkeen säntäileviltä ajatuksiltani. Koko viikon sydämeni on ollut levoton ja innostunut ja kuuma kuin kaukaisen kesän kirkas aurinko. Mitä hän ajattelee minusta? Nousiko hän ylös viideltä lumisateiseen yöhön vain tullakseen katsomaan minua? Miksi? Epämääräisestä kohteliaisuudesta, koska olin pyytänyt tulla moikkaamaan? Hetken mielijohteesta ja huvin vuoksi? Arvaako hän miten rajattoman ihastunut olen, ja merkitseekö se hänelle mitään? 

Kommentit

 1. Minä olen kyllä sitä mieltä, että sinun pitäisi kehittää tätä ihmissuhdetta. Kysyä häneltä, että haluaisiko hän ystävyyttäsi, ehkäpä jotain muutakin? Ja herran jestas, kysy häneltä suoraan mitä hän ajattelee. Itse en lähtisi kovin kevein perustein kävelylle puolivillaisen heiton takia, ellen sitten sattumoisin ole kärsinyt unettomuudesta öiseen aikaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja mahtava päästä lukemaan sinua pitkän tauon jälkeen. By the way.

   Poista
  2. Kiitos neuvosta. Kiitos lukemisesta. Ja viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä: kiitos samoin. Hyvä, että kirjoitat taas.

   Poista
  3. Kiitos, on mahtavaa päästä jälleen kirjoittamaan aktiivisesti :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eroottinen päiväuni

Kun paras ystävä ghostaa

Kriisin jälkeen

Kuinka paljon silloin rakastit minua, kun petit?

Siedätyshoitoa häpeään

Muuri välillämme

Tuskinpa soitan takaisin.

Mies lähti