Kun paras ystävä ghostaa


Paras ystäväni Anna kirjoitti minulle viimeksi helmikuussa ja silloinkin vain menevänsä käymään Kotikaupunkiin. Olin itse juuri silloin kotona Veljen vanhojentansseissa, enkä lukenut hänen meiliään ennen kuin palattuani. Anna tiesi kyllä minun olinpaikkani. Ihmettelin, miksei hän voinut soittaa, kun kerran olimme samassa kaupungissa. 

Sen jälkeen olen kirjoittanut pari kertaa. Lähetin jopa viestin, jossa kerroin olevani huolissani, kun hänestä ei kuulu mitään. Sitten viime viikolla Kotikaupungissa törmäsin Annan äitiin ja vaihdoimme pari sanaa turvavälin päästä. Hän jutteli Annan ja tämän poikaystävän uudesta asunnosta olettaen, että minä olisin ollut kartalla. Anna on siis muuttanut keväällä yhteen poikaystävänsä kanssa. En kehdannut sanoa, etten edes ollut tiennyt.  

En tiedä. Ehkä onnellisuus vaikuttaa häneen näin: hän unohtaa entiset ystävänsä tai ei vain onneltaan ehdi ajatella heitä. 

Minusta tuntuu pahemmalta kuin kaikki Jarkon pettämiset yhteensä. Koska kyse on erilaisesta ihmissuhteesta. Jos ystävien elämään tulee uusia ihmisiä, minkään ei pitäisi estää yhteydenpitoa vanhoihin. Olemme olleet ystäviä kuusivuotiaista saakka, ja rakastan häntä yli kaiken. Haluaisin kovasti olla mukana hänen elämässään ja iloita hänen kanssaan, kun hän on löytänyt rakkauden. Ja tietysti haluaisin jakaa hänen kanssaan omat tylsät elämänkäänteeni. Mutta ei se taida riittää, jos vain toinen haluaa pitää yhteyttä. 

Uskoin, että Anna pysyisi elämässäni, vaikka maa järkkyisi, vuoret kaatuisivat ja meret kuivuisivat. Ehkei se sitten ollutkaan niin.  

Kommentit

 1. Muistan kuinka jo vuosia sitten edesmennyt bestikseni ei kutsunut minua häihinsä. Kun sain tietää hänen naimisiinmenosta, niin olin pettynyt.

  Emme tosin siihen aikaan olleet juurikaan yhteydessä ja ryhdyttyämme pitämään jälkeen yhteyttä hän kertoi häpeävänsä sitä, että ei ollut selvittänyt uutta puhelinnumeroani tai osoitettani.

  Oli syy mikä tahansa sinun kohdallasi, niin älä murehdi sitä liikaa. Aidot ystävät pysyvät läpi elämän ja he tarjoavat kyllä aidon syyn, ystävää esittävät on vain hyvä siivota aika ajoin pois aitojen ihmissuhteiden tieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta. Pysyn toiveikkaana: ehkä tämä on ohimenevä vaihe.

   Poista
 2. Hänellä on varmasti syy pitää välimatkaa. Äiditkään ei tiedä kaikkea.

  Tosi ystävän kanssa pystyy juttua jatkamaan vuosienkin päästä siitä, mihin on viimeksi jääty.

  Anna hänelle aikaa. ��❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Annan mielelläni, ja uskon ja toivon, että pitkään ystävyyteen voi kuulua erilaisia kausia.
   -nikki

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eroottinen päiväuni

Kuinka paljon silloin rakastit minua, kun petit?

Kiitos ja näkemiin

Kriisin jälkeen

Muuri välillämme

Siedätyshoitoa häpeään

Tuskinpa soitan takaisin.