Exä soittaa ja ihana ystävä kyläilee

AIla.jpg

Pikkusisko, Jarkon sisko, oli luonani viikonloppuna. Pikkusisko on ollut minullekin kuin sisar ja ystävä myös. Vaikka aluksi hän olikin minulle ensisijaisesti poikaystäväni sisko, niin pidin hänestä heti todella paljon. Vähän kerrassaan vuosien mittaan meille on rakentunut kahdenkeskinen suhde, ystävyys. Kun Pikkusisko muutti Toiseen Kaupunkiin, aloimme kirjoitella ja sillä tavalla tutustuimmekin toisiimme aika syvällisesti. Olen saanut seurata, kuinka hassusta ja suloisesta pienestä tytöstä on kasvanut upea, nuori nainen ja suuri persoona.  Olemme päättäneet pitää kiinni ystävyydestämme huolimatta kaikesta, mitä Jarkon ja minun suhteessa on tapahtunut. Ja se on onnistunutkin, kun olemme kumpikin varovaisia ja huomaavaisia. Minä olen luvannut itselleni, etten sano pahaa sanaa Jarkosta Pikkusiskolle, enkä mitään suhdettamme koskevaa, joka haavoittaisi tai loukkaisi hänen tunteitaan. Ja Pikkusisko hoitaa oman tonttinsa yhtä hienotunteisesti. 

Emme ole luonteeltamme ollenkaan samanlaiset, mutta sovimme hyvin yhteen; löydämme yhteisiä säveliä. Pikkusisko on avoin kirja ja täysin teeskentelemätön. Hän on aivan hulvaton ja rohkea, mutta hänessä on myös sydäntäsärkevää herkkyyttä. Nautin hänen seurastaan määrättömästi.

Viikonloppuna kiersimme kaupungilla; minusta on muuten tullut aika hyvä Opiskelukaupungin päänähtävyyksien turistiopas. Eksyimme viehättävään second hand -kauppaan ja ostimme riemukkaassa hulluttelunpuuskassa kumpikin vanhat, rouvamaiset hatut. Pikkusiskon hattu oli vedenvihreä kupu ja omani tummanruskea, toiselle silmälle vinosti laskeutuva pillerihattu. Illalla laitoimme hatut päähän, kävimme elokuvissa ja kiinalaisessa ravintolassa syömässä, ja meillä oli ihan käsittämättömän hauskaa.

Sunnuntai-iltapäivänä hengasimme huoneessani, kun Jarkko soitti minulle. Vastasin puhelimeen vahingossa. Emme ole puhuneet kertaakaan eromme jälkeen. Ja tämä ei ollut ihanteellinen tapa aloittaa, Pikkusiskon läsnäollessa.

("Ja puhua voin, voin puhua sulle.")

Joten kyllä, puhuin Jarkolle: virkoin vilkkaita sanoja, pinnallisia sanoja ja lopetin puhelun läpinäkyväksi tarkoitettuun tekosyyhyn. Sitten yritin salata Pikkusiskolta käsieni vapinaa.   

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eroottinen päiväuni

Kun paras ystävä ghostaa

Kuinka paljon silloin rakastit minua, kun petit?

Kiitos ja näkemiin

Kriisin jälkeen

Siedätyshoitoa häpeään

Muuri välillämme

Tuskinpa soitan takaisin.